BYE BYE Kleine Ring

section debat NL

Bye bye Kleine Ring, bye bye auto?

Nee. Bye bye Kleine Ring, dat is bye bye snelweg door de stad. Dat is bye bye ruimte die exclusief is ingericht op maat van de auto. Maar dat is ook – heel letterlijk – bye bye ring die als een dwangbuis rond het stadscentrum klemt.

Wat hebben we dan wel voor ogen? Boulevards waar je je veilig kan verplaatsen, of je nu autobestuurder, fietser of voetganger bent. Boulevards waar het goed en gezond wonen, werken en verblijven is. Boulevards die ruimte geven aan de mobiliteit van morgen, zodat de stad voor iedereen bereikbaar blijft. En vooral: een nieuw stuk centrum Brussel, de Vijfhoek voorbij.

Op 22 september 2017, niet toevallig tijdens de Week van de Mobiliteit, hebben we onze verbeelding een eerste keer de vrije loop gelaten. In het Kaaitheater toonden we 300 nieuwsgierige Brusselaars het potentieel van de Kleine Ring en gaven we de Brusselse politiek het woord over de toekomst van de boulevards.
 

Verslag en sfeerbeelden debatavond